5+6 jan.2013 Workshop a la G.KLIMT

5+6 jan.2013 Workshop a la G.KLIMT

2 daagse TEKEN en SCHILDERWORKSHOP - o.l.v. Lisa Borstlap
met echt bladgoud, geïnspireerd door de rebellie van GUSTAV KLIMT 1962-1918 (Wenen)

Het thema gaat over intimiteit, erotiek, romantiek in relaties, veiligheid, ornamentele symboliek als rijkdom en troost. Misschien heb je een overleden geliefde in prachtige doeken gewikkeld om zo een definitief afscheid te voelen.


 

We werken op: schildersdoek, op een houten paneel met kleurpotlood, acryl, diverse lijmsoorten en stoffen, kralen, pailletten en echt 14 karaats bladgoud.
In het werkboek staat het leven van Gustav Klimt beschreven en er volgen vele oefeningen en tips om deze cursus later zelf door te kunnen geven.

PROGRAMMA:

De 1ste dag Portretstudies van de ideale geliefde in onszelf en de naakte waarheid van ons lijf in beweging. Zoals veel oude schilders zullen we eerst het hele lichaam tekenen voordat we het gaan “aankleden” in rijke doeken en hoofdtooien. Deze schetsen zullen we overdragen op doek en zetten de werktekening op in grote compositorische lijnen. De lichamen omhullen we met echt kant en transparante stoffen als een collage. In de ochtend heb je al je eerste portret opgezet en ‘s middags werk je aan 2 geliefden in hun specifieke lichaamstaal. In de avondkies je plekken om te vergulden en dat moet de hele nacht drogen


 

De tweede dag gaan we de gouden ornamenten schoonborstelen en het restgoud hergebruiken. We zetten nog een werkstuk op en maken de 2 vorige werkstukken af met diverse ornamentele technieken, die zo kenmerkend zijn voor zijn werk. Kralen, glitter en gouden elementen zullen we in de plooien toevoegen. Breng zelf ook oude juwelen of stofjes mee die je wilt integreren Hierdoor ga jij je rijk voelen en kunt ook een werkstuk maken waarin jij jezelf helemaal als bruid, Godin of ridder mag weergeven. Het wordt een ambachtelijke, vervullende dag

We maken gebruik van stromingsbeeld technieken met goud, platina, zilver en koperkleurige metaal verf. Hierdoor krijgt je werk een iconische waarde. Je leert eenvoudige en complexe portretstudies maken op je eigen niveau. 18 november kun je nog meedoen aan de portretstudiedag (zie website) als voorbereiding voor de Klimt cursus.


 

Gustav Klimt heeft een tijdje voor de overheid geschilderd volgens vaste normen, maar kreeg kritiek over gewaagd bloot. Uit protest brak hij door met blote vrouwenlijven en nog wel hun achterkant.
Studies van billen en borsten van onderen en achteren gezien, was ‘not done’ en werd als pervers en pornografisch verloochend. Hierdoor werd de rebel in hem aangewakkerd om zijn eigen stijl te sublimeren. Een stijl die ons nu zo raakt door zijn sublieme schoonheid en kwetsbare naaktheid.
Hij liet de sluier van het zogenaamde fatsoen vallen en omhulde vervolgens mannen en vrouwen in geweldige decoratieve pantsers, die wij in een tijd vol onbegrijpelijk geweld weer nodig hebben om te voelen hoe rijk we zijn en onze Godheid niet mogen verwaarlozen. Daarom zullen we het kostbaarste plekje in je werk leren vergulden.


 

Zelf meenemen: setje basiskleuren acrylverf (bijzondere kleuren zijn aanwezig) en je eigen kleurpotloden. Grote tas of plasticzak om je werk te transporteren. Goed uitgerust zijn want het zijn intensieve dagen.

Data:
5 en 6 januari 2013

1ste dag van 10 tot 22 uur en de
2de dag van 10 tot 18 uur met tot slot nabespreking van ieders werk.
Plaats: De Kolam Paardenwal 39 (37) 7204 BV Zutphen
Zie: KOLAM 1 - het schoolgebouw


 

Kosten workshop:
€ 210,-
voor 5 dagdelen, inclusief alle vegetarische maaltijden, dagverzorging en werkboekje.
plus € 40,- voor schildersdoeken en houten paneel, kant, reliëfmateriaal, een setje ornamenten en bladgoud.
totaal € 250,-
Inschrijven: via
http://www.kolam.nl
Na inschrijving ontvangt u een factuur.
Zie ook enkele werkstukken van de Klimt workshop van 13-15 juli 2012: Klimt workshop


 werken met goud ... Klimt workshop 13-15 juli 2012 zie ook werkstukken die op de Klimt workshop in juli gemaakt zijn: Klimt workshop

Printerversie