Het docententeam

Lisa Borstlap

Initiator en directrice,  docent, mentor, coach, huiswerkdocent

Tonny Mastenbroek

Docent, mentor, coach

Ingeborg van Dijk

Docent, mentor, leertherapeut en huiswerkdocent

José te Hennepe

Docent, mentor, huiswerkdocent

Marleen van Eeten

Docent, huiswerkdocent

Johanna Hemstra

Docent, mentor

Trudy Ypma

Docent, coach, leertherapeut, huiswerkdocent en mentor

Marieke Wielinga

Mentor

Monique Blom

Secretariaat

Lisa Borstlap – directrice en initiator

DE MENS HERSCHEPT ZICHZELF ZO LANG HIJ LEEFT

De  gemotiveerde docenten, mentoren en huiswerkdocenten, die aan de opleiding werken, vormen een goed team om de integriteit van een vakopleiding te waarborgen. De opleiding bestaat inmiddels 35 jaar.

Zie meer informatie over Lisa: Lisa Borstlap-directrice

Tonny Mastenbroek

Mijn naam is Tonny Mastenbroek, ik ben getrouwd en moeder van twee geweldige dochters.
Kinderen zijn een rode draad in mijn leven en op verschillende manieren ben ik steeds met kinderen bezig geweest. Toen ik zelf moeder werd merkte ik dat het creatief uiten voor kinderen erg belangrijk is. Kinderen vertellen veel op papier. Op de opleiding Genezend Tekenen ging er een wereld voor me open en vooral het kinderjaar heeft mij erg veel inzichten gegeven. Te ontdekken dat ik zelf beelddenker ben en dyslectisch, was een enorme eye opener. Doordat de opleiding bijzonder praktische werkvormen heeft, kan je op een eenvoudige maar doeltreffende manier kinderen en volwassenen bereiken.
Tekenen is een geweldige manier om contact te maken en te verdiepen.

Naast de opleiding Genezend Tekenen heb ik de opleiding kleurentherapie gedaan door Pamela Blake-Wilson (White Lodge). Vanaf 2005 geef ik les aan docenten basis onderwijs via het Son, de opleiding specialist creatieve communicatie. Sinds 2007 docent in de Opleiding Genezend Tekenen.
In mijn praktijk aan huis werk ik met volwassenen, hoogbegaafde- en hooggevoelige kinderen, beeldenkers en dyslectische kinderen.. Heb daarvoor een praktijk aan huis.
Ook teken ik met mensen in een hospitium.

Ingeborg van Dijk

Ik ben Ingeborg van Dijk, geboren in 1964.  –  Plezier in tekenen, zingen, muziek maken en in de natuur zijn, is voor mij altijd een rode draad geweest. Net als interesse in mensen.

Ik heb ervaring als leerkracht en als trainer persoonlijke ontwikkeling en een eigen praktijk als holistisch tekendocent, Coach Beeldend en Tekentherapeut. Daarnaast ben ik aan de opleiding Genezend Tekenen verbonden als mentor, docent,  leertherapeut en huiswerkdocent. Want één van de leukste dingen om te doen vind ik: anderen enthousiast maken voor- en opleiden in mijn vak!

Marleen van Eeten

Ik ben Marleen van Eeten. Passie voor muziek, tekenen en schilderen ( en met name het helpen ontdekken wat beeldtaal vertelt over iemand) , interesse in mensen en hun verhaal, persoonlijke ontwikkeling, lifestyle in relatie tot gezondheid en welbevinden, zijn belangrijke interessegebieden van mij.

Ik ben aan het conservatorium opgeleid tot docente cello, gaf jarenlang cellolessen en musiceerde bij voorkeur in kamermuziekverband. Daarnaast volg ik lessen klassiek zang, tot op de dag van heden en ben ik lid van het Oost Nederlands Kamerkoor.  Wat mij in de Opleiding Genezend Tekenen zo trok is dat ik mijn kunstzinnige kanten kan inzetten en kan combineren met het therapeutische aspect van het beeldend werken. Ik werd er opgeleid tot holistisch tekendocente en therapeute. Fascinerend, elke keer weer, om te ontdekken wat de beeldtaal ons vertelt en dat we met waardevolle inzichten aan het werk kunnen! Binnen de opleiding ben ik als docente en huiswerkdocente werkzaam en met een aantal collega’s verzorg ik tevens het Kunstzinnig Jaar.

Johanna Hemstra

Mijn naam is Johanna Hemstra (1960). Ik werk als coach/therapeut in mijn praktijk Het Tekenatelier in Groningen en begeleid kinderen, jongeren en (jong)volwassenen.  Daarnaast werk ik individueel met middelbare scholieren in het Praktijkonderwijs. Ook werk ik beeldend met dementerenden  in het Odensehuis in Groningen en geef ik  schildercursussen aan ouderen in een zorgcentrum en aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

Het maakt me gelukkig om mijn kennis en ervaring met studenten van De Kolam te delen en elkaar te inspireren bij deze fantastische vak!

Trudy Ypma Turkenburg

Ik ben Trudy Ypma Turkenburg geboren in 1956. Na de middelbare school en diverse opleidingen was ik werkzaam als gymnastiekdocent en jazzdanslerares. Ruim 30 jaar heb ik lesgegeven in alle soorten van dans- en bewegingstechnieken. Daarnaast ben ik geschoold tot adviseur microcomputers. Tevens ben ik werkzaam geweest als productmanager. – Ik miste verdieping op het creatieve en spirituele vlak en besloot opleidingen te volgen gericht op meditatie en persoonlijke ontwikkeling, zoals Chi Neng Qi Gong, Body-Chi en NLP. –   In 2005 ben ik bij Lisa Borstlap afgestudeerd als tekentherapeute, met als specialisatie: kinder-tekentherapeute en tekenen met en voor kinderen en sinds 2006 aan de Kolam verbonden als docent, coach, leertherapeut, mentor en huiswerkdocent.
Ik heb een eigen praktijk aan huis, doe zowel groeps- als individueel-coachingswerk voor bedrijven en buurthuizen, en geef diverse cursussen gericht op kunstzinnige vorming en persoonlijke ontwikkeling.

Mijn passies zijn dansen, leren en creatief bezig zijn. Om vervolgens mijn kennis door te geven, aan volwassenen en kinderen, om die verder te helpen en te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.

Marieke Wielinga

Mijn naam is Marieke Wielinga (1959). Sinds 1983 ben ik werkzaam op een Montessori basisschool, eerst als groepsleidster en de laatste 10 jaar als creatief vakdocent en geef ik lessen aan 4 tot 12 jarigen. – Verder heb ik mij gespecialiseerd in yoga lessen voor kinderen en volwassenen.  Ik interesseer mij bijzonder voor kinderen die op sociaal emotioneel  vlak extra aandacht kunnen gebruiken.  –  Sinds 2009 ben ik tekentherapeut en mijn praktijk heet: “Tekenjewijs”.

Ik heb les gegeven in de opleiding, tegenwoordig ben ik mentor en houd intakegesprekken met aspirant studenten voor de opleiding.

Monique Blom

Sinds 2007 beheer ik het secretariaat van de opleiding. Zo draag ik o.a. zorg voor de mail en telefoon, de inschrijvingen, het studenten volgsysteem, de modules (redigeren en zetten), diploma’s en certificaten, de voorraden, de lesroosters, de nieuwsbrief etc. Ik werk daarbij nauw samen met Lisa en ben betrokken bij zo’n beetje alles wat achter de schermen geregeld moet worden.