Selecteer een pagina

Miró zomer workshop o.l.v. Lisa Borstlap

3 daagse schilder- teken- en collage workshop

7, 8 en 9 en ook 11, 12 en 13 augustus 2020

Zie een aantal fotos: 

MIRO zomerschool 7-9 aug, 2020  en      MIRO zomerschool 11-13 aug, 2020

De zomerschool is dit jaar in twee kleine groepen. Duik 7, 8 en 9 of 11, 12 en 13 augustus 2020 in de wereld van de blije, theatrale en speelse kunst van de Spaanse schilder Joan Miró 1893-1983, die vol passie, spontane onschuld en mijmeringen, zijn gevoels- en droomwereld kan vertalen op doek.

Hij is al jaren mijn inspiratiebron en waar hij duistere werelden binnengaat, die door gillend rood worden verstoord, kies ik voor zachte kleurige achtergronden die met de hand worden opgedragen op doeken van 60 x 80 cm. De speelse vorm-taal wordt laag voor laag opgezet, met oog voor licht/donker en textuur. We werken met prachtige parelmoer-verf in 15 kleuren.

Doe je mee ? Iedereen kan dit. Je hebt geen schilder of teken ervaring nodig, maar als je dat wel hebt maak je extra boeiend werk. Je schildert op meerdere doeken van 60 x 80 cm en kleiner. Je maakt zelfs een keuze voor de maten. In de droog-tijden van je schilderwerk maak je tenminste 4 tot 6 collages op gekleurde achtergronden. – Ik help je bij elke stap, zodat je je grenzen kunt verleggen en met prachtig werk naar huis gaat. Je leert diverse nieuwe gemengde technieken en ontwikkelt vooral veel lef om zonder aarzeling jezelf spontaan over te geven aan deze wereldkunst!

En voor wie dat wil kan aan de hand van het werkboek zelf lessen a la Miró gaan geven.

Kosten: € 300, –   

Alle dagen van 10 tot 17 uur  –  op de 2e dag zien we in de avond zijn autobiografische film.

Inclusief:

– Dagverzorging met koffie, thee, drankjes, lekkers, fruit, lunch

– Werkboekje – diverse schilderdoeken

– Parelmoer acryl-verf in 15 kleuren

– Collage materiaal met bijzondere papier-soorten die je deels nog zelf prepareert

– Gekleurd karton; zwart, grijs, ea. Kleuren naar keuze en wit aquarel-papier om ook een Miró met Oost Indische inkt, spoelwater en ecoline te maken.

– Je kunt ook vroeger naar bed of naar huis. Ieder werkt op zijn eigen tempo en niveau.

Inschrijven via  www.kolam.nl

 

Zie een aantal B&B te Zutphen voor overnachtingen:   B&B Zutphen