Autobiografisch studiejaar 2022 Opleiding Genezend Tekenen

Ons docententeam heeft besloten dat we het diepgaande studiejaar over je eigen getekende autobiografie willen openstellen voor mensen die niet persé de opleiding willen volgen, maar wel een zelfonderzoek willen doen met behulp van de tekentaal.

Je onderzoekt in deze 13 lesdagen op holistische wijze alle levensfasen vanaf voor de geboorte tot aan het levenseinde, ook al ben je daar nu nog niet belandt. Alle levensvragen die je hebt komen aan bod. Per dag maak je vier tekeningen/schilderingen.

Je werkt ook in allerlei technieken en materialen, zoals pastel, collages, grote en kleine werkstukken, ook op doek. Bij elke tekenopdracht worden de inzichten uitgediept en korte verhalende stukjes geschreven. De opdrachten worden via inductie in je binnenwereld opgeroepen, zodat je er eerst een eigen beeld van maakt alvorens deze te tekenen. De 45 thema’s met beschrijving vormen samen je autobiografie. Thuis zoek je nog naar foto’s en historisch materiaal om dit unieke levensboek aan te vullen.

Omdat je wordt meegenomen in de tekeningen en verhalen van je medestudenten verscherpt dat je psychologische inzicht.

Je kunt een groot A-3 tekenboek kopen in het schoolwinkeltje waarin je alle tekeningen kunt maken of verzamelen. Hier kun je ook andere materialen inkopen, zoals kleurpotloden, ecoline, bijenwaskrijt en papier in verschillende soorten en maten.

Mocht je na deze 13 studiedagen behoefte hebben om tekentherapie te ondergaan, individueel of in een klein groepje, dan kun je je daarvoor aanmelden en kijken we samen wat het beste bij je past.