De Opleiding Genezend Tekenen is een lichaamsgerichte, psychotherapeutische, creatieve en communicatieve vorm van kunstzinnige therapie, waarbij de hersensynchronisatie, motoriek en de zintuigen volop meedoen.  –  Genezend tekenen biedt diepgaande tekenprocessen aan op het gebied van zelfonderzoek, bestaansrecht en verwerken van verliezen en oud zeer.       Het helpt jezelf weer vernieuwen en bewust worden van je kwaliteiten, blinde vlekken, overtuigingen en valkuilen.

De opleiding biedt zes holistische afstudeerrichtingen aan, die deels onder de complementaire zorg – kunsteducatie en psychosociale zorg vallen. Je begint altijd met de basistraining van 2 of 2,5 jaar. Dit is afhankelijk van of je coach, docent of therapeut wilt worden

STUDIEDUUR:    Tekendocent/Kindertekendocent –  2 jaar.   Coach beeldend/Kindercoach beeldend – 3,5 jaar. Tekentherapeut/Kindertekentherapeut – 4 jaar

Het eerste jaar wordt afgesloten met een certificaat. Het tweede jaar kun je afsluiten met een diploma.  –  Wil je coach of therapeut worden en individueel met mensen werken dan volg je na het tweede jaar de autobiografische route.

Hier kunt u zich voor de   Nieuwsbrief  aanmelden

De opleiding start in 2020 met een basistraining van 2 of 2,5 jaar. 

Ieder mens en kind is uniek en wil gehoord, gezien en geraakt worden. Door middel van beeldend werk wordt inzichtelijk wat zich in het innerlijk afspeelt en welke omgevingsfactoren of overtuigingen inspireren of storen.

Onze opleidingen leren je hoe je teken- en schilder technieken kunt gebruiken om gevoelens en emoties te uiten,
te herkennen en te sturen.

Het legt een stevig fundament om je eigen stijl en methode in een van de afstudeer richtingen te realiseren. Je kunt de basisjaren ook volgen voor je eigen kunstzinnige ontwikkeling en om kennis te maken met de basisonderdelen en vaardigheden van Genezend Tekenen. In dit traject leer je tekeningen lezen en bevragen en word je tekentaal-deskundige.

– Inschrijven 1e basisjaar – Lesroosters 2020

 

Studieroute schema vanaf 2020

 

 In de basistraining kun je ontdekken of je met kinderen of volwassenen wilt tekenen of met beide doelgroepen. Je kunt dan in het 2e jaar in beide richtingen afstuderen:  Holistisch Tekendocent voor kinderen of Holistisch Tekendocent voor volwassenen.

Het vervolg traject basisjaar 3 loopt tot de zomer en bestaat uit 13 lesdagen waarin je je eigen autobiografie onderzoekt. Je leert tekeningen lezen en doorvragen. Deze studieroute is verplicht als je wilt doorstuderen voor Coach Beeldend of Tekentherapeut voor kinderen en volwassenen.

Zie de toelichting op het studierouteschema: 

TOELICHTING STUDIEROUTES vanaf 2020  

Het studiejaar – TEKENTAAL LEZEN  voor je beroepspraktijk. 

Deze studie is speciaal ontwikkeld door Lisa Borstlap, voor Coaches en Therapeuten, die met behulp van teken‐ en schilderwerk, de cliënt een diepere ervaring willen bieden rond zijn doel of hulpvraag. Hiermee kun je een betere diagnose stellen en je behandelplan aanvullen.

Zie de overzicht:   Studiejaar – Tekentaal lezen      Inschrijven via www.kolam.nl       

Je kunt altijd kunt instromen in deze groep. De beste startmomenten zijn  in september en februari.  

Het is ook mogelijk om losse blokken te volgen.  

Tekenen met Lisa Borstlap    –    Jaarprogramma 2020 op maandagmiddagen 14 tot 17 uur

Middels tekenen, schilderen en beeldend werken, jezelf weer terugvinden en manifesteren in een wezenlijk kunstwerk.

6 en 20 jan. Miro;  3 en 17 febr. Mandala’s; 2 en 16 maart Hundertwasser; 6 en 20 april Intuitief en spontaan; 4 en 18 mei Klee; 1 en 15 juni Kandinsky;             29 juni Druptechnieken; 31 aug 14 en 18 sept. Escher; 12 en 16 okt Rituéle Kolamkunst; 9 en 23 nov. Chagall; 7 dec. Sterren en kristallen.

Zie de overzicht:  2020 Tekenen met Lisa       Inschrijven via www.kolam.nl

De Opleiding is geaccrediteerd bij het KTNO   

en geregistreerd bij het CRKBO

De geometrische sjablonen, mandala’s en DVD’s van Lisa Borstlap zijn te bestellen via onze WEBWINKEL    www.klank-en-vorm.eu

Zie uitgebreide informatie over de opleidingen en studierichtingen:

Locatie

De KOLAM – tekenschool voor kunst en communicatie – Laarstraat 77  7201 CC Zutphen

Nascholingen en studiedagen

zie de  actuele informatie

Bezoek ook onze YouTube kanaal met films en Dia shows:

https://www.youtube.com/GenezendTekenen en CreatieveCommunicatie