Teambuildingworkshops voor bedrijven

Wij bieden 5 originele workshops aan, die voor uw bedrijf een verrijking kunnen zijn vanuit het creatief communiceren.

Rond thema’s die ieder mens aan het hart gaan, worden tal van ervaringen aangeboden.Hierdoor ontdekt iedere deelnemer nieuwe vaardigheden aan non-verbale communicatie.Ieder gaat met een kunstwerk naar huis, waarbij hij zijn grenzen verlegd heeft en elkaars visie en zelfexpressie meer waardeert en leert kennen.

Lisa Borstlap en José te Hennepe zijn experts in het begeleiden van groepsprocessen in een all-in setting. Zij waarborgen een bijzondere ervaring en het succes van iedere deelnemer.      Vraag info via het contact-formulier op http://www.genezendtekenen.nl/locatie/contact/

CHAOSMANAGEMENT

Deze teambuildingsworkshop is geschikt voor mensen die veel praktisch moeten samenwerken op de werkvloer, bijv. horeca-personeel, verplegend – en detailhandelpersoneel

We gebruiken onze handen om ordening te geven aan chaos, zoals schoonmaken, opruimen, jezelf verzorgen, kleden, kappen. – Hoe heerlijk is het om ook weer chaos te maken: van alles laten slingeren, kokkerellen en niet opruimen, reacties op plotselinge nieuwtjes, impulsief reageren op leuke prikkels en uitnodigingen. We hebben ook negatieve chaos van deadlines, vette crisis door overmatige hebzucht, te veel activiteiten, te veel moeten, te veel willen, waardoor we van alles vergeten.  –  We willen ook te veel betekenen in onze relaties en op de werkvloer: we sloven ons uit in de hoop op promotie. Elke vorm van jezelf verliezen creëert chaos.
Chaos dwingt ons om onszelf terug te vinden.  –  Chaos zorgt ervoor dat we onszelf vernieuwen en creatief blijven.

JE EIGEN WEG UITSTIPPELEN

VANUIT DE ABORIGINALKUNST:
JE EIGEN WEG UITSTIPPELEN VANUIT JEZELF NAAR ELKAAR

Ieder mens heeft een eigen bron of kern waarin hij al zijn levenservaringen opslaat. Dit worden onze referentiekaders waaruit we vooral in ons werk en relaties putten. Door deze kern te schilderen op doek, opgebouwd uit kleine stipjes, die voor de duizenden indrukken staan die we reeds hebben opgeslagen, kunnen we veel bewuster authentiek handelen.

Durf je op het werk wel iets van je eigenheid te laten zien? Weet de ander wat jou bezighoudt of waar je van wakker ligt? Ken jij de kwaliteiten die opgeslagen liggen in je bron of kern? Als kind hadden we hier nog spontaan contact mee, maar door opvoeding en prestatiedruk verliezen we het contact met onze innerlijke rijkdom.

EEN ANDERE KIJK OP JE HANDEN

voor mensen in de zorg en manuele dienstverlening

We kijken naar de handelingen die we doen. Je kunt je hand in eigen boezem steken of tussen je benen klemmen; onze eigen boezem lenen we soms aan de ander, onze handen zijn betrokken in allerlei dienstverlening, hulp verlenen aan zieken of ouderen, in werk doen we ook veel aan hulp verlenen, doe je iets mechanisch, creatiefs, werk je met gereedschap, voeding, tuinieren, naaien, knutselen? enz. Door handen krijg je veel informatie binnen, wat doe je ermee? Sta er eens bij stil! Heb je ooit je handen bedankt, bewust blij geweest over je handen?

Wat geef jij een ander via je handen en wat krijg je van de ander via zijn handen?

SAMEN BOUWEN AAN ONS BEDRIJF

EEN TEAMBUILDINGSDAG À LA HUNDERTWASSER
WE GAAN SAMEN EEN STAD BOUWEN OM STEVIGER TE STAAN IN ONS BEDRIJF

Elk bedrijf bouwt aan iets; dit kan een product, dienstverlening of idee zijn. Dit kan altijd beter! Daarom is het een uitdaging om hierover een teambuildingsdag te doen!
Samen bouwen aan een dynamischer en vindingrijker bedrijf!

Als kind vonden we bouwen leuk en konden hier urenlang mee bezig zijn op het strand, in de zandbak met blokken en restmateriaal; in bomen, kuilen, onder je bed of in verboden plekken.De volwassen mens verleert dit bouwen omdat het meestal voor hem gedaan wordt.
Ieder heeft al een huis of appartement en volgt slechts wat er van hem/haar verwacht wordt. Zo blijft er veel potentieel onbenut liggen in het bedrijfsleven. Samen zijn we bouwstenen in ons bedrijf waar ieder zijn steentje/huisje aan bijdraagt. Samen kunnen we een bedrijf dat net als een stad fungeert leefbaar maken, zodat ieder zich meer gewaardeerd en meer inzetbaar voelt.

EEN VREDESMANDALA MAKEN

HET MAKEN VAN EEN VREDESHEELBEELD

TEKENEN EN BETEKENEN VOOR MEER TEVREDENHEID IN UW BEDRIJF

Hoe staat het met de vrede in uw bedrijf? Hoe tevreden bent u zelf en zijn uw werknemers? Gaat het in uw bedrijf om duurzaam samenwerken? Gaan uw werknemers vriendelijk en respectvol met elkaar om? Waarderen ze elkaars diversiteit in functie, leeftijd, eigenschappen en karakter? Omdat we allemaal anders zijn in onze relatie tot het bedrijf en elkaar, kan dit voor ongemak, jaloezie, ergernis en zelfs crisis leiden.

In deze dagworkshop over de vrede werken we vanuit onze gelijkwaardigheid, vindingrijk-heid, verdraagzaamheid en wederzijdse bewondering over het onderzoek wat ieder individueel gaat doen rond het thema vrede.

In één dag gaan we aan de gang over de betekenis van vrede in het bedrijf en hoe je die vrede uitstraalt in je gezin, familie en de wereld om je heen.